Medicinalaktier under lup
Danmark er nærmest notorisk kendt for sine medicinalaktier, og i denne artikel ser vi derfor nærmere på tre danske medicoinvesteringer, som du bør kende til. Det skal straks understreges, at der ikke er tale om investeringsanbefalinger, men udelukkende profilering af tre selskaber. Efter at have læst denne artikel, kan du evt. selv finde yderligere oplysninger om de tre selskaber, eller tage et kig på nogle af de andre medicinalselskaber på den danske børs. Hvis du er interesseret i at se flere aktier, kan du se mere her.

Novo Nordisk

Når vi taler om danske medicoinvesteringer, er det nærmest umuligt at komme udenom Novo Nordisk. Selskabet er ikke blot det mest værdifulde medicoselskab i Danmark, det er samtidig det mest værdifulde selskab overhovedet.

Novo Nordisk tjener størstedelen af sine penge på salg af medicin til diabetikere. Derudover har selskabet flere spændende ting i støbeskeen; bl.a. arbejder man aktivt på at kunne fjerne kanyler og indsprøjtninger fra diabetespatienterne således, at de i fremtiden blot vil kunne tage en pille i stedet. Der forventes at gemme sig et kæmpe potentiale i dette, og det vurderes, at dette kan være en realitet i løbet af blot 10 år.

ChemoMetec

Næst efter Novo Nordisk er også ChemoMetec et interessant selskab at stifte bekendtskab med. ChemoMetec producerer udstyr indenfor celleteknologi, der kan bruges til at tælle og analysere celler. Det særligt interessante ved ChemoMetec er dog først og fremmest selskabets kursudvikling. Efter børsnoteringen oplevede selskabet således, at aktiekursen faldt med over 80% de efterfølgende seks år, og det begyndte efterhånden at se skidt ud for selskabet.

Herefter skete der imidlertid en sand turnaround i aktiekursen, og over de næste otte år steg aktien med intet mindre end 20.000%! ChemoMetec har været en sand kursraket, og alene af den grund er det uden tvivl et selskab, som danske medicoinvestorer bør holde øje med.

Bavarian Nordic

Det tredje og sidste selskab i denne omgang er Bavarian Nordic, der producerer vacciner til forebyggelse mod forskellige sygdomme, herunder forskellige koppesygdomme og rabies. Og nok så interessant er det også, at Bavarian Nordic i skrivende stund arbejder på en dansk coronavaccine, der – hvis den godkendes – må forventes at få stor betydning for selskabets fremtid. Uanset om det lykkes at få godkendt coronavaccinen eller ej, er der dog næppe nogen tvivl om, at der kun vil være et endnu større fokus på vacciner generelt i fremtiden.

About TCS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.