Efter en slumrende tilværelse som “formentlig ikke patenterbar patentansøgning” har: “Diagnostic test to exclude significant renal injury” ansøgningen (bedre kendt som “ekslusions ansøgningen”) måske alligevel vist sig at indeholde potentiale.

7. September 2012 meddeler EPO at ansøgingen ikke kan godkendes, og at Bioporto får 4 måneder til at rette henvendelse hvis de alligevel mener, at kunne bidrage med nyt til ansøgningen.

Efter 4 måneder sender Bioporto deres svar til EPO, hvori de takker for, at EPO anerkender at ansøgningen er både ny, og er den første af sin art. (Læs svaret her) Dog mener EPO ikke at opfindelsen har opfindelseshøjde, da de mener at der foreligger opfindelser som allerede anvender metoder som kan give det samme resultat. (Læs: de andre NGAL patenter)

28. Januar 2013 vælger den ene eller den anden part at foretage en telefonsamtale, hvori det aftales at indkalde til “oral proceedings”. Altså et møde hvor Bioporto skal præsentere deres synspunkt mundtligt.

Det er mit bud, at lykkes det Bioporto at overbevise om at det er noget nyt at ekslusionspatentet kan sige hvem som IKKE  har nyreskade, kontra de andre som siger noget om hvornår man HAR nyreskade, så udsteder EPO patentet.

Hvad betyder så det?

Jo altså hvis vi først lige skal runde hvad eksklusionspatentet påstår, så er det at man med 100% sikkerhed kan sige at patienter med et NGAL niveau under 250 ng/ml IKKE har nyreskade….

Det er altså ret nemt at anvende. Efter kirugi, en NGAL test. Efter et trafikuheld, en NGAL test. Efter en våd aften i byen, en NGAL test…. eller… Ja find selv nogen eksempler.

Kan de så gøre sig forhåbninger om at få patentet? Tja altså så har EPO jo været knap så begejstret. Bioporto derimod er naturligvis optimistiske, og argumenterer dygtigt for at der intet er i de to andre patenter (som der henvises til) der hver for sig eller i fælleskab, kan give samme resultat som den pågældende ansøgning…

Man kan håbe at Bioporto har ret, for så er det en lussing af en anden verden til konkurrenterne…

About Karl M. Bidstrup

Tidligere ejer af Medicoinvestor.com Strategien har gennem mange år været at profitere på etablerede aktier, og brænde det hele af på Bioporto... Sad but true. Kontakt mig på medicoinvestor(A)gmail.com hvis du har en million du ikke ved hvor du skal gemme, så skal jeg nok holde den for dig. 🙂

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.