Det er et stykke tid siden jeg har lavet en “Bioporto Update”, så hvad er der af nyt?

Årsrapporten:

Resultatet var mere eller mindre som forventet.

Regnskabet bærer tydeligt præg af at være skrevet i lyset af afgørelsen fra EPO’s OD, og en del kræfter bruges derfor på at trøste investorerne.

Bioporto redegør for at nok fik indsigerne medhold, men patentet er stadig udstedt i det meste af verden herunder:  Japan, Indien, Sydkorea, Australien, New Zealand, Singapore, Hong Kong, Israel og Sydafrika, og så i EU hvor patentets skæbne først afgøres i 2014, og indtil da er fuldt gyldigt.

[cleeng_content id=”828649052″ description=”1 time access” price=”0.49″ referral=”0.25″]Bioporto henviser til at der derfor nu kun mangler 3 store områder før verdens patentet er en realitet, nemlig USA, Canada og Kina. Det er dog som følge af Kinesisk lov svært at opnå et sådan patent (tak fill), og i USA har en højesteretsdom netop afgjort af et patent som ligner ikke er gyldigt. Der er derfor stor usikkerhed forbundet med patenterne her, men det må være op til hver enkel af bedømme hvorvidt at de tror på en fremtidig udstedelse. Dog skal man holde sig for øje at patent ikke er lig med salg. Det vigtigste er registreringen, hvor Bioporto har registreret  The NGAL Test i både EU og i Kina (en provins indtil videre), og kan derfor (i EU beskyttet, og i Kina som de eneste med et registreret produkt) sælge testen fuldt lovligt. I USA har FDA bedt om yderligere studier, hvilket er undervejs.  Abbott har ansøgt om FDA godkendelse af deres test, i APRIL 2010, hvorfor at LANG ventetid må påregnes. (Bioporto siger også selv at vi formentlig skal hen i 2013 før registrering i USA kan forventes)

Endvidere (omend jeg synes det er noget underspillet) henvises til at NGAL triage patetet er godkendt til udstedelse i Europa, hvilket i realiteten betyder at de første 6 timer efter at en indre skade er sket, som følge af en fysisk påvirkning, tilhører Bioporto… Herunder test på skadestuer, ambulancer, traumecentre, etc…. Den må gøre nas hvis man står med en test tiltænkt netop skadestuer. (Ingen nævnt, ingen glemt)

Endvidere henvises til de andre af NGAL patentansøgninger, som dog endnu levet en usikker tilværelse i EPO’s støvede gange. APC-PCI ansøgningen er endvidere udstedt i USA, men potentialet er stadig ukendt. (Af mig)

Post regnskabs præsentation: (Den danske plan)

Dagen efter aflæggelse af årsregnskab, holdt Bioporto en investorpræsentation. Jeg var ikke selv til stede, og baserer derfor mit indlæg på det fremlagte materiale.

Siden november 2o10 har Bioporto tilsyneladende kørt et samarbejde med Hvidovre hospital om validering af The NGAL Test.

Som en følge af samarbejde opnår “The NGAL Test” kørt på Roches maskine Cobas c501 en dansk national validering fra DANAK, hvilket i praksis vil sige at The NGAL Test nu er fiks og færdig til at køre på netop denne maskine. (Cobas 6000 serien)

Efter endt validering af deres maskine, sendte Hvidovre Hospital valideringsrapporten videre til Skejby Sygehus, (Ja der står hospital i rapporten, men det må være fordi at Skejby sygehus og Århus hospital er fusioneret) som også ønsker at validere testen.

Præsentationen siger derpå at KBA (centrallabratoriet) i 2012 forventer at gennemføre 3-5 yderliger studier. Jeg må formode at gratistperioden er ved at være ovre, hvorfor at jeg forventer at det alene må kaste et par solgte tests af sig.

Det mest interessante ved investorpræsentationen er dog at den indholder en række konkrete forventninger til den nære fremtid, og guider om konkrete salgtal.

For 2012 forventer Bioporto at sælge “The NGAL Test” for godt DKK 10 mil, og forventer at lande på et årsunderskud på DKK 10-12 mil.

Dette lave tal skal ses som resultat af meget lave forventninger til penetrationshastigheden. For 2014 forventer Bioporto en markedsadgang på 5%.

Derpå følger meget konkret en række forventninger til salget af The NGAL Test for de kommende 2-3 år.

2012: ca. 10 mil.

2013: ca. 50 mil.

2014: ca. 120 mil.

Altså en kort opsummering. Forventer for fremtiden at skrive flere, men kortere kommentarer, og indbyder alle til at give deres besyv eller mening til kende.[/cleeng_content]

About Karl M. Bidstrup

Tidligere ejer af Medicoinvestor.com Strategien har gennem mange år været at profitere på etablerede aktier, og brænde det hele af på Bioporto... Sad but true. Kontakt mig på medicoinvestor(A)gmail.com hvis du har en million du ikke ved hvor du skal gemme, så skal jeg nok holde den for dig. 🙂

 

5 Responses to Bioporto update. April 2012. (In danish)

 1. Jacob Mathiassen says:

  Når man taler om Bio, er der mange der siger pas på, vi har set det gå galt så mange gange. Pludselig kommer der andre med et andet og måske bedre produkt.
  Er risikoen mindre her ? Tiden går og patentet kan udløbe inden de får solgt noget særligt ?
  Eller kan vi ikke helt sammenligne det med bio.
  Vi ved der kommer en aftale snart. Hvorfor er det ikke allerede indregnet i kursen – fordi vi vil se det først ….. vi er blevet skuffet mange gange. Hvorfor laver de ikke bare aftalen, hvad er det der mangler ?

 2. Jacob Mathiassen says:

  ps. og er det realistiske mål …..

 3. Jacob Mathiassen says:

  Kære Drue Jeg ved du ikke vil gætte men forsøger alligevel igen. Hvis de får et salg på 50 mill. som ventet er kursen på aktien så over 20 % blot ca. ca…… og selvfølgelig uden nogen garanti fra din side 🙂

 4. Nu har jeg siddet og rodet rundt efter tal, uden at komme tæt på at give dig et nogenlunde bud på et gennemsnit. (Baseret på solide fakta, så det bliver fra hukommelsen)

  Hvad prisen lander på er også lidt svært at sige atm. Jeg kan se at udbudsprisen fra Labmark og Alphalabs er omkring de 150kr pr test til Hitachi maskinen.
  Bioporto siger 50-100kr pr test i den vestlige verden.

  Mener at huske at distributør og produktion tager maks. 50%.

  Resten er til Bioporto. Så kan man selv regne på det.

  5% i Royalty, eller 50% i direkte salg.

  Forresten kan det tilføjes at Aleres Triage POC test koster 300kr stykket.

 5. Investor1989 says:

  Hej Drue 🙂
  Ved du hvor store Marginer BioPorto har på NGAL testen? Ved godt at det er forskellige igennem hvilke kanaler testen sælges igennem mv. Men hvad kan man sådan ca. regne med som gennemsnit.
  Sidder bare og regner lidt: Hvis de i 2014 sælger for 120 millioner med en margin på 10% giver det 12 millioner kroner. BioPorto har pt. faste udgifter for godt 25 millioner kroner om året? Så ret relevant at vide hvor store marginerne bliver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.