En hurtig gennemgang af Bioportos patentsager viser at der er et par små “nyheder”.

I forbindelse med Bioportos ankesag i EPO vedrørende det vigtige cut-off patent, fik Bioporto for nylig udsat sagen da deres advokat på sagen ikke havde mulighed for at deltage. Det førte til at EPO udsatte sagen til den 27. August.
Sagen må dog nok udskydes yderligere, da Abbotts advokat allerede havde bestil sommerferie der, hvilket blandt andet inkluderer flybilletter til en transatlantisk destination… Så vi skal nok regne med at den sag bliver yderligere forsinket.
(Dokumentet kan ses her: http://medicoinvestor.com/ferie-hos-abbott/ )

Derudover bød gennemgangen på en positiv nyhed, da det stik imod (min) forventning er lykkes Bioporto at få patent på en krydsmåling af NGAL i urin og blod, i nu både EU og USA. Patentet er dog ikke udstedt endnu, men der er en “intent to grant” på patentet, hvilket som oftes betyder at det udstedes… (Med de sædvanlige bump på vejen)
(Dokumenterne kan ses her: http://medicoinvestor.com/ngal-ratio-patentet-hos-epo/ )

Ratiopatentet (som det kaldes i klubben) er i præcision de andre overlegne, men er så formentlig også noget mere bøvlet at stå med da det kræver to målinger. Så noget nyt cut-off patent er det ikke, men det beviser trods alt at Bioporto har fat i den lange ende.

Rent patentmæssigt står Bioporto stadig rigtig stærkt, og tæt på suveræne i EU hvis cut-off patentet kan opretholdes. Udover cut-off og ratio patentet har Bioporto også det såkaldte traumepatent, som i realiteten gør at Alere ikke kan sælge deres test i EU, da deres maskine vil falde indenfor Bioportos patent.

Desuden bør Bioporto snart have nyt fra FDA, som ved positivt udfald vil åbne det amerikanske marked. (Honningkrukken)

Så langt så godt. Så er der bare selskabet selv, og deres fremtidsperspektiver.

Efter den nye bestyrelse kom til har der været lukket for nyhedsstrømmen (ikke at der var en før), hvilket gør det enddog meget svært at vuderer noget som helst. Der tales om midlertidig finansiering og store emmissioner, men intet slipper ud om disse, så alt er det rene gætværk. Reelt set er situationen den nu at Bioporto er løbet tør for penge, og at kk lurer lige om hjørnet. Så et køb nu (uden yderligere nyheder) vil være enddog MEGET risikabelt. Jeg vil mene at selskabets fremtid lige nu er i hænderne på “inderkredsen” og den nye bestyrelse og, at den fremtid i vid udstrækning afhænger af resultatet af den forkromede rapport som er blevet udfærdiget om selskabets forhold.
Siger den “thumbs up” vil Bioporto formentlig have en lysere fremtid, men siger den omvendt “thumbs down” tror jeg det ser rigtig sort ud.

Så nu venter vi bare på at få syn for sagen, os uden for murene.

About Karl M. Bidstrup

Tidligere ejer af Medicoinvestor.com Strategien har gennem mange år været at profitere på etablerede aktier, og brænde det hele af på Bioporto... Sad but true. Kontakt mig på medicoinvestor(A)gmail.com hvis du har en million du ikke ved hvor du skal gemme, så skal jeg nok holde den for dig. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.