Efter tirsdagens store fald i spectrum aktien på 8,5 % uden der var nyheder har jeg sat mig for at kigge lidt/meget på handlerne de sidste 2 dage. Især i går sad jeg klistret til skærmen og fulgte handlerne og ordredybderne. Der er ingen tvivl om at der er meget aktiv computerhandel i Spectrumaktien for tiden. Det er hovedsageligt selskaber indregistreret på Caymann Øerne mv. der har disse computere oprettet. Det er tydeligt at se nogle af de mønstre computerne er programmeret til at gøre. Omsætningen i aktien er faktisk OK stor når man ser udelukkende på omsætningstal, men det man skal være opmærksom på er, at likviditeten i aktien ikke er det, den er på feriestemning, og det er det computerne udnytter pt. De pågældende computere hverken køber eller sælger netto særligt mange aktier. De foretager nemlig både køb og salg med hinanden er min klare tese. Der kan reelt være tale om blot 100 eller 1000 aktier der skifter hænder 3.000-5.000 gange i døgnet. Jeg har kigget nærmere på denne handel (har mere herom længere nede). Først og fremmest vil jeg lige fortælle de ting jeg kan se computerne er programmeret til at reagere ud fra. Det aller første man kan se er at computerne er programmeret til, at ligeså snart der er foretaget en handel i Spectrum skal de counter handle 100 stk. i nedadgående retning. Dette sker prompte ved hver eneste handel i aktien. Jeg prøvede for at teste at købe 1.000 stk. aktier i går fordelt i 10 portioner af 100 stk. Hver gang jeg købte 100 stk. til en højere kurs en markedskursen gik der maks 3 sekunder før min handel blev counter handlet af en 100 stk. handel nedad igen. Og det var tilfældet hele dagen ved hver eneste handel der blev foretaget, at den blev counteret med en 100 stk. handel i nedadgående retning. Ydermere brugerne computerne omsætningen og likviditeten i aktien meget. Hvis eksempelvis omsætningen er høj og bud/udbud er tæt på hinanden holder computerne inde og foretage kun deres normale counter salg. Er eksempelvis bud/udbud langt fra hinanden (ofte tilfældet her i sommeren) sørger computerne altid for at sælge 100 stk. til bud prisen således kursen holdes nede hele tiden. Dette har jo en psykologisk effekt at budsiden vil trække sig længere tilbage for at se om de kan få aktierne billigere, det udnytterne computerne så igen til at byde 100 stk. længere nede og presse kursen længere ned.

Handler:

For lige at understeje min pointe har jeg taget et udtræk af samtlige handler i SPPI de seneste 3 handelsdage. Der har i alt været 14.468 handler og en total omsætning på 3.847.995 stk. Det er der for så vidt ikke noget underligt i. Det sjove er når man ser på hvor mange af disse der er 100 stk. handler. Det er 9.670 handler eller 67 % af ALLE handler der er 100 stk. handler.

 

Konklusion:

Jeg er ikke af den opfattelse at man kan kæmpe mod disse computere. De er simpelthen for dygtige. Er man dygtig daytrader kan man garanteret godt spotte mønstrene i computerne og dermed tjene penge på at følge computerne. Min pointe er blot at der ikke de sidste par dages er tale om en masse investorer der pludselig vil ud af aktien eller tale om noget FA nyt der har påvirket aktien. Der er udelukkende tale om computerhandel de har fået aktien ned. Hvad grunden er til at nogle vil have aktien ned i denne uge, ja det kan jeg ikke rigtigt udtale mig om da jeg ikke ved det. Jeg ser dette som bying opportunity, at aktien falder drastisk ovenpå nogle fantastiske nyheder (læs juni WK data). Det kan være det er shorterne der gerne vil afbøde effekten af regnskabet på onsdag, og derfor vil have aktien ned inden. Det er svært at vide. Jeg har stadig en mistanke om at det er nogle ALTH investorer (herunder Warburg) der skal ind i SPPI aktien og at aktien dermed skal holdes nede indtil ALTH handlen er gennemført. Men igen, det er ren spekulation. Det eneste jeg ville sige med dette indlæg er (folk skal selvfølgelig træffe egne beslutninger), at der altså hverken er tale om dårligt FA nyt eller salg af store portioner aktier. Faldet er sket på 100 stk. handler foretaget af computere.

About Investor1989

Investor in stocks in about 5 years with some very good profits. Focusing on Biotech and Value stocks. Active investor...

 

One Response to Computerhandel når det er bedst/værst

  1. […] Computerhandel når det er bedst/værst […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.