Fra å være en relativt ukjent finansfenomen har daytradingen nå for alvor fått fotfeste i Norge blant vanlige folk.

Om det er drømmen om rask og stor fortjeneste som har ført til dette, eller om det bare er en genuin interesse for finans vites naturligvis ikke, men flertallet av de som prøver får utvilsomt oppleve at dette er en utfordrende aktivitet.

Ber amatører ligge unna
Tilbakemeldingene fra ekspertene om daytrading/cfd handel er nokså klare: amatører bør ligge unna ettersom man kan lide raske og store tap av penger. Og ja; uten den nødvendige kunnskapen om dette produktet er det liten tvil om at dette er risikosport. Man er rett og slett nødt til å vite hva det hele dreier seg om.

Det finnes mange opplysningssider om dette på nettet som tilbyr god og variert informasjon om temaet, og det anbefales derfor at man oppsøker disse før man gir seg i kast med daytrading.

Hvis du ønsker å øve og være bedre å investere, kan du se nærmere på Spekulant.dk’s guide til aksjespill hvor du også finner nyttige tips til investering.

Hva er egentlig daytrading?
Daytrading er kort fortalt en mulighet man har til å handle posisjoner i et underliggende instrument og som foregår over svært kort tid – som oftest i løpet av en dag. Markedene man kan gjøre dette i er mange, men de kanskje mest populære er valutamarkedet og aksjemarkedet. Daytrading foregår også på råvarer og indekser.

Det er for eksempel ikke selve aksjen man kjøper, men man spekulerer i den aktuelle aksjens bevegelser – og da enten opp eller ned – og plasserer pengene sine i en posisjon. Tror man at den vil stige inntar man en longposisjon, og tror man at den vil falle inntar man en shortposisjon. Aksjen er derfor et underliggende instrument som fungerer som en referanseverdi for den posisjonen man oppretter.

Hvordan kan dette være lønnsomt?
Dette er selve stridens kjerne! Hvordan kan man tjene store penger på så kort tid? Stikkordet her er giring. Giring sørger for at man blir eksponert på markedet for en større verdi enn det man faktisk legger i posisjonen, og dette fungerer på en måte ved at man låner penger hos nettmegleren. Sikkerheten for lånet ligger i den gjenstående marginen på kontoen, så det betyr i praksis at man kan tape mer enn det man har lagt i handelen – og det kan gå fort.

Samtidig er det jo naturligvis ikke vanskelig å se det vanvittige avkastnings-potensialet daytradingen kan ha, men igjen krever jo dette en god del kunnskap om markedene.

Du kan lese mer om giring her.

Øving, øving og atter øving
Hvis dette er noe du interesserer deg for eller som du kunne tenke deg å prøve, så er det én ting som gjelder: du må lese deg opp på det markedet du interesserer deg for. Les analyser, følg med på pressemeldinger og så videre. Hos de forskjellige plattformene er det dessuten mulig å øve seg på demokontoer med ‘lekepenger’, og dette kan gi deg verdifull trening og erfaring. Jobb frem dine egne strategier og test disse ut over et par måneder – først da bør du gå inn i daytrading med ekte penger.

About Daytrader

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.