At præsentere den mørke side af Galena Biopharma først er nok ikke det bedste sted at starte hvis man gerne vil præsentere et firma som man har en vis (Læs: STOR) forventning til, men man skal jo starte et sted.

Men før den mørke side kommer over os, så vil jeg dog gerne lige give en ide om hvorfor jeg mener at Galena har et produkt som nok skal komme på markedet – hvis ikke gennem Galena Biopharma, så igennem et andet firma som opkøber GALE. Galena Biopharma (Nasdaq:GALE) er et US biopharma selskab som har sat gang i det afgørende fase III studie som skal få deres immunoterapi produkt NeuVax på markedet. NeuVax “tænder” for immunsystemet og ønsket er at den skal registreres som vaccine i patienter som har haft bryst- og prostata kræft (step 1, men den kunne dog også virke på solide tumorer andre steder, så der kommer nok flere indikationer til…). Ideen bag (som er mere udførligt beskrevet her: http://www.galenabiopharma.com/technology#cancerbackground) er at efter at være helbredt fra kræften, gives en vaccine med NeuVax (månedligt) for at undgå at kræften kommer igen. NeuVax sætter gang i kroppens produktion af specifikke peptider, som binder sig til overfladen på cancer celler og kroppens egne T-Celler angriber cancer cellen som dermed ikke får lov til at udvikle sig yderligere (hvis alt går som det skal). Som nævnt, så er Galena i fuld gang med det afsluttende fase III og senere kommer der nok en lille opdatering omkring hvordan Fase II studier er gået (evalueres dog stadig, som jeg forstår…). Men nu til den mørke side!

Den 12. november kom PropThink med en artikel, som bl.a. blev offentliggjort på Yahoo, omkring tidligere tiders management i Galena og nogle af de mere lyssky aktiviteter som de har beskæftiget sig med. Det meste går på det tidligere selskab RXI Pharmaceuticals (som Galena hed før det blev til Galena Biopharma) og, af nyere dato, afspininningen af det nye selskab RXI Pharmaceuticals (RXII.OB), og firmaet tilhørsforhold hertil. Da PropThink nok selv er bedst til at beskrive dette, henviser jeg til artiklen som findes i Linket nedenunder og ønsker god læsning. For øvrigt, så må jeg nok hellere komme med en lille forklaring til artiklen da det ikke er den originale artikel fra 12. november da PropThink blev straks sagsøgt af Galena’s advokater (og Yahoo fjernede den original artikel straks), men de lader sig dog ikke holde tilbage så derfor kommer de med yderligere beskyldninger og linker samtidig til deres gamle artikel. Så det skal nok blive et godt slagsmål ud af det.

http://seekingalpha.com/article/1010141-the-other-side-of-galena-biopharma

Senere, når vi så kender risikoen ved at gå ind i Galena, så vil jeg forhåbentligt finde tiden til at komme med en introduktion til hvorfor GALE er en post værd i Biotek porteføljen. Men alt andet lige, så bliver der nok nogle lidt billige GALE aktier her idag hvis artiklen har bare nogenlunde samme effekt som i mandags.

PS: Hvis der er nogle som har bedre indsigt i GALE eller jeg skriver noget vrøvl, så skriv endeligt med eller korriger mig endeligt. Jeg har ikke den store pharma viden, så al input er velkommen!

Disclaimer: Har selv en lille portion i GALE, og overvejer om jeg skal købe flere, hvis jeg får økonomi til det.

About Kakaobaronen

Kakaobaronen

 

2 Responses to Den Mørke Side af GALE

  1. DrueAgurken says:

    Nu skal man jo tage sunde forbehold når det gælder Biotek, men det lyder sgu som et spændende produkt, som må have et voldsomt potentiale. Men fedt at få udvidet sin horisont, og blive introduceret til et nyt selskab. Tak for det Kakaobaron.

  2. Stengaard says:

    fornem debut kakao… spændende område de arbejder med..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.