Genmab har en udviklingsplatform kaldet Duobody, der udvikler næste generations bispecifikke antistoffer mod udvalgte sygdomstargets. Denne platform har haft en enorm succes indtil videre i 2012 siden den blev lanceret første gang og har indtil videre budt på 3 samarbejdsaftaler, alle 3 med top10 pharma selskaber.

http://ir.genmab.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=639897

Den første aftale er med et indtil videre ukendt top 10 pharmaselskab som blev den første aftale for denne nye teknologi.

http://ir.genmab.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=679387

Den næste aftale kom i midten af 2012 og var med Novartis. Aftalen gav Genmab en upfront betaling på 2 mio. $, royalty af fremtidigt salg samt mulige milestones på 175 mio. $. Novartis vil betale alle forsknings- og udviklingsomkostninger under dette samarbejde.

http://ir.genmab.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=691527

Den sidste aftale på Duobody platformen kom i juli i år og var med Janssen Biotech (et datterselskab af Johnsen & Johnsen). Denne aftale gav Genmab en upfront betaling på 3,5 mio. $ fremtidige Royalty af salget og Janssen vil betale alle forsknings- og udviklingsomkostninger. Denne aftale vedrører 10 udviklingsprogrammer. Hvert af disse udviklingsprogrammer har samlede milestone tilknyttet på 175 mio. $ pr. stk. dvs. der er samlede mulige milestones i denne aftale på hele 1.75 mia. $.

Under en anerkendt undersøgelse hvor de bedste bispecifikke teknologiplatforme skulle findes vandt Duobody afstemningen med 23% af stemmerne, hvilket er det samme som Micromet fik. Det der er ret spændende ved dette er at Micromet tidligere blev opkøbt af Amgen (http://www.amgen.com/media/media_pr_detail.jsp?releaseID=1653062) for hele 1,16 mia. $, altså langt mere end genmabs markedsværdi idag er. Det siger lidt om hvad værdien af duobody teknologien er.

 

Ud fra de udmeldinger Jan har givet kunne det også sagtens tyde på at der ville komme endnu en aftale på Duobody indenfor den nærmeste fremtid, og at denne ville blive endnu bedre end den vi nu har set med Janssen aftalen.

About Investor1989

Investor in stocks in about 5 years with some very good profits. Focusing on Biotech and Value stocks. Active investor...

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.