I forbindelse med EPO’s “intention to grant” af NGAL eksklusionspatentet kan det være at det er tiden med en lille update på patentsituationen.

Hvis vi ser på eksklusionspatentet først, så må jeg indrømme at det er overraskende at Bioporto har fået det, da den ansøgning har levet et liv på kanten fra først færd af. Kort fortalt omhandler det muligheden for at frasortere alle med en cut-off værdi under 250 ng/ml NGAL, som ikke havende nyreskade. En ret effektiv test må man sige. Så kan man lige sortere dem fra. (ICU all-comers test?)

Cut-off patentet har det således, at efter sidste møde i ankenævnet, blev resultatet det at patentet blev “genudstedt” indtil videre, hvilket må betyde at Bioporto har “fordel”, da patentet formentlig ellers blot ville have forblevet “annulleret” indtil næste møde. Så status er altså at Bioporto har cut-off patentet… Det er måske flueknepperi, men der er altså en kæmpe forskel.

NGAL Traume patentet: Bioporto har for nuværende et patent på at teste alle væsker for forhøjede NGAL i op til 6 timer efter at en ulykke er indtruffet. I praksis betyder det at Alere ikke kan bruge deres test uden at krænke Bioporto (for hvordan beviser de at der er gået mere end 6 timer?) Der findes dog også imod dette patent en indsigelse.

NGAL ratio: Bioporto har “intention to grant” på deres ansøgning om at teste for NGAL i både blod og urin og ved en måling på “ratioen” mellem de to værdier fastslå om patienten udvikler AKI (AKI, ARF, og hvad I ellers støder på, er groft sagt det samme, nemlig akut opstået nyreskade) Det er en voldsom præcis test, og er uafhængig af grundniveauer af NGAL, hvorfor at den må vurderes som “ready to use” for alle.

Det sidste patent jeg lige har i tankerne har et lang møgnavn, i retning af “anvendelse af individuelle NGAL (monomer) molekyler som diagnostisk “værktøj”….etc.” Den korte historie er at det er en mere avanceret målemetode, som kun sigter på en del af NGAL materialet, som så skal være mere præcis. Dette patent har Bioporto også “intention to grant” på.

Det korte af det lange er, at Bioporto nu har opnået (eller har intention to grant) på stort set alle deres NGAL patentansøgninger. Og NGAL som markør for nyreskade er veldokumenteret. (Det er altså bare at lave en googlesøgning på NGAL, og selv få syn for sagen (husk at den skal være cookiefri hvis du er Bioporto affecionado))

Om Bioporto så får lov til at beholde alle patenterne afhænger af deres patentadvokat, samt om Bioporto har råd til at opretholde et stående juridisk beredskab. For sagen med patenter er at de aldrig er mejslet i sten. Der vil ALTID gøres indsigelser imod dem så længe der er økonomiske interesser på spil, og det er der altså i det her tilfælde. Både Alere og Abbott har i årevis haft en test klar som de ikke kan sælge, hvilket de i sagens natur må være ganske skuffede over.

Og jo, der vil blive gjort indsigelser imod de nye patenter, men det er altså ikke det samme som at patenterne ender med at falde fra hinanden, da målet med sådan nogen indsigelser ligeså meget er at få filet udstedte panteter ned så man kan klemme sig selv ind på et muligt marked. Så jo Alere og Abbott vil gøre indsigelser fra nu af til helvede, og kan man ikke klare det skal man ikke have Bioporto aktier…

(Det var hvad jeg lige kunne nå for i aften, så spørg bare hvis der er noget du tror jeg kan uddybe, så svarer jeg ved lejlighed)

Nå jo… Man har siden i går kunne læse på det offentlige medie EPOLINE at de ville udstede patentet, så er det indsiderhandel hvis man har handlet på det mellem igår og idag hvor Bioporto meddelte det?

About Karl M. Bidstrup

Tidligere ejer af Medicoinvestor.com Strategien har gennem mange år været at profitere på etablerede aktier, og brænde det hele af på Bioporto... Sad but true. Kontakt mig på medicoinvestor(A)gmail.com hvis du har en million du ikke ved hvor du skal gemme, så skal jeg nok holde den for dig. 🙂

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.