Medicoinvestor er vores allesammens, så jeg vil sende spørgsmålet videre om hvordan vi fremadrettet skraber pengene sammen til “driften”.

Bidrag fra Supportere og bidragsydere bærer stadig siden i et par måneder, og det skal jeg naturligvis huske at sige tak for.

Og så skal jeg gentage at alle er velkommen til at bidrage med indlæg og debat.

About Karl M. Bidstrup

Tidligere ejer af Medicoinvestor.com Strategien har gennem mange år været at profitere på etablerede aktier, og brænde det hele af på Bioporto... Sad but true. Kontakt mig på medicoinvestor(A)gmail.com hvis du har en million du ikke ved hvor du skal gemme, så skal jeg nok holde den for dig. 🙂

 

8 Responses to Fremtidig finansiering af Medicoinvestor.com. Et spørgeskema.

 1. stengaard says:

  som en slags co-admin vil jeg godt lige give mit besyv med. Det er et MEGET interessant indlæg ROI (Return On Investment ?). Content is King – og sådan er det også her – MI er faktisk på nuværende tidspunkt det eneste sted hvor man kan danne sig en (relativ) komplet oversigt over den markedsmæssige udvikling for en enkelt Biomarkør.

  Der findes andre sites der beskæftiger sig med biomarkører ud fra et streng videnskabeligt synspunkt – men MedicoInvestor er det eneste hvor det primært er det kommercielle aspekt af en biomarkør der behandles. det er MI's styrke og akilleshæl at her (bortset fra Doctor) udelukkende findes con amore skribenter, men den afgørende forskel og styrke det er at MI giver (om ikke andet så fordi vi ikke kan skrive videnskabeligt korrekt), lægmænd indgang til den fascinerende verden – som udviklingen og implementeringen af en helt ny biomarkør giver.

  Som Druen så rigtigt skriver så har MedicoInvestor en pæn del udenlandske besøgende, og en stigende andel, det er dog stadigt sådan at der flest læsere til de danske indlæg 🙂 – sproget er – som alt andet et tveægget sværd, en fordel fordi det er i tråd med den oprindelige tanke nemlig at "vise" de udenlandske parter der kigger sultent på NGAL/BIOP at selskabet rent faktisk havde en dedikeret aktionærskare der er villige til at støtte/holde ud – as long as it takes, – men på den anden side er vi også vidende om at en del (mulige danske læsere) rent faktisk vælger sitet fra pga sprogbarrieren. Det samme gælder skribenter – der er desværre ikke mange der "tør" give sig i kast med et engelsksproget indlæg…

  Jeg har for sjovs skyld prøvet at køre nogle af de danske tekster igennem Google Translate for at se om det gav mening efterfølgende – Det gør det ikke 🙂 – så derfor holder Druen nok fast i den internationale linie – også selv om det engelske fra skribenterne næppe er på universitetsniveau – så er dog trods alt bedre end google 🙂 🙂 . Jeg tror dog også at antallet af udenlandske besøgende vil overstige antallet af danske besøgende når der først er indgået internationale aftaler af betydning.

  På kort sigt tror jeg faktisk godt der kunne skabes en mærkbar bedring i MI ved at skrive på dansk – men på længere sigt er det udenfor grænserne MI skal kunne hente lidt sponsorater – så jeg ser ikke umiddelbart AU og lignende som umiddelbart passende

 2. Gæst says:

  Hejsa

  Da jeg kun er en "gæst" der besøger sitet sporadisk vil jeg på forhånd undskylde at jeg blander mig i denne debat. Men hvor mange penge kan det koste at drive dette site. For at man som bruger kan anbefale hvorledes i skal dække jeres udgifter ville det måske være en ide at i fortæller lidt om hvor mange penge i har brug for og til hvilke formål. På det grundlag vil der formodentligt opstå mere sympati for finansieringsprojektet. Dermed vil i også få nemmere ved at hive donationer hjem. Det er ikke tilfældigt at folkekirkens nødhjælp og andre velgørende organisationer i stigende grad benytter koncepter som http://www.givenged.dk. Indenfor Fundraising er det i dag nødvendigt at gøre tingene mere håndgribelige.

  Mvh

  En ellers tilfreds bruger

  • Du skal ikke undskylde, det er mig som takker.
   Først og fremmest, så koster det ikke så voldsomt meget at drive sitet nu. Som det står nu med alle udgifter betalt pr. måned koster det mig i omegnen af 500kr.
   Dertil kommer så udgifter til "trial-and-error" i form af indkøbte programmer som ikke viste sig at fungere optimalt. Tekniker tid. "Relaterede hjemmesider med 301" som medicoinvestor.dk, medicinvestor.dk, ngalinvestor.com, ngalinvest.com og andre.
   Udgifter som jeg takke være 4 bidragsydere, og 6 supportere selv kun har afholdt en del af.
   Reklamer giver for at være ærlig intet… som i 0kr.
   Har du ikke 600.000 månedlige brugere som EI, er det svært at sælge løsninger til større annoncører.

   Så hvad vil jeg gerne bruge et eventuelt "overskud" i donationerne på?
   Helst vil jeg gerne "spare dem op" og investerer dem i et facelift, og en integration af de forskellige features, herunder og i særdeleshed chatten, som nu kører som et betalings plug-in.
   Er det synligt at "overskuddet" ikke kan dække dette, vil forbedringer svare til de penge som nu er tilovers.

   Så hvad er målet?
   Jo først og fremmest er den her side jo "privat ejet" af mig, og har ingen intentioner om at blive et "investeringssite" ala EI og PI. Det er der hverken tid, lyst eller penge til. Og det er også den sikre vej til fallitten.
   Ambitionen er at få skabt en platform for udbredelse af den viden man nu mener at sidde med om en given aktie, (specielt indenfor medicosegmentet, men ikke begrænset til) og få den præsenation "præsentereret" som den nu fortjener at blive præsentereret. (For at blive i jargonen) På Google optræder hvert indlæg for sig selv som en side, og er ikke blot et punkt i en debat. Om du vil have debat af dit indlæg bestemmer du selv, da du kan slå det til og fra som du ønsker. Hvilket marked du vil orientere dit indlæg imod er også frivilligt, men siden er registreret som en amerikansk side, og de fleste indlæg er da også på engelsk. (Og det virker skal jeg hilse og sige. Vi har masser af besøg fra både banker og medicinalselskaber)

   Forhåbentlig kan mulige bidragsydere se det formålstjenstelige i siden, og den "pleje" det giver til deres aktier, og på sigt være interesseret i at den pleje bliver opretholdt for et mindre beløb. Det være sig hvad enten man selv skriver, eller om andre skriver de indlæg man selv ville ønske man havde skrevet.

   (Og slutteligt kan jeg da sige at min tid ikke er inkluderet i regnskabet, på trods af at al den tid jeg bruger her koster mig tabt fortjeneste. Men jeg investerer gerne mine egne penge også, og ikke kun jeres)

   • Gæst - ROI says:

    Hej igen

    Tak for et meget fyldestgørende svar på mit spørgsmål om økonomien bag MI. Ud fra svaret har jeg identificeret følgende informationer som jeg mener er særligt centrale i forhold til at skaffe midler til driften af MI:

    1) Indehaveren/stifteren af MI arbejder ulønnet og sitet er fuldstændig non-profit baseret

    2) Ambitionen med MI er skabe en platform der sikrer udbredelsen af stærkt specialiseret viden indenfor Medico (og eventuelt Biotek) investering

    3) Det nødvendige driftsbudget ligger cirka på 6.000 DKK eller omkring 800 EURO og det beløb går til at sikre opretholdelse af det kvalitetsmæssige niveau samt introducere enkelte forbedringer

    4) MI har allerede nu en lille men yderst interessant gruppe af internationale besøgende. Heriblandt viser research af IP adresser at der er mange internationale fagspecialister indenfor Pharma, Biotek og Medico der jævnligt kigger med. MI er ligeledes ved at blive en alternativ informationskanal for diverse bankfolk der er på udkig efter specialiseret viden

    Ovenstående fire forhold er i princippet ganske unikke og det bør derfor overvejes at markedsføre MI mere aktivt ud fra dem. Særligt dine ord om ”..at sikre udbredelsen af specialiseret viden..” er meget interessante og noget som MI helt sikkert kan vokse sig ganske succesfuld på. Hvis man eksempelvis skal tro forfatteren Chris Andersson og hans forudsigelser i bestseller business bogen ”The Long Tail”, så ligger den fremtidige værdi for selvguidede investorer i sites som MI.

    Når ovenstående er sagt bliver jeg desværre nød til at gøre opmærksom på at MI aldrig vil kunne drives af indtægter fra privatpersoner der besøger sitet. Ved hjælp af nogle timers detektiv arbejde kan man lave rimelige antagelser om antallet af betalende medlemmer på danske mainstream aktiedebat sites. Det er ikke imponerende resultater og det vil det derfor heller aldrig blive for MI. Det er ganske simpelt næsten umuligt at få folk til lommerne i den situation som MI står i.

    Det primære problem for MI er at man samtidig ikke kan tiltrække annoncekroner fordi man er for specialiseret og dermed har for få besøgende og for få sidevisninger til at kunne skabe noget der bare ligner en acceptabel indkomst. Specialiseringen er dog lige nøjagtig den samme styrke som gør at sitet er i en unik situation. MI har rent faktisk rigtig gode muligheder for at finde en række sponsorer der kan få andet og mere end traditionel reklame plads. Sponsorerne skal kunne udvikle sig til samarbejdspartnere idet der nemt kan skabes en win-win situationer. Min vurdering er desværre at MI langt fra har nok seriøst materiale til at det bliver nemt at finde disse sponsorer på nuværende tidspunkt. Forsætter MI af samme spor i et par år og bliver alt indholdet løbende overskueliggjort og vedligeholdt, så vil man se sponsorer der nærmest står i kø for at hjælpe MI og sitet vil herfra kunne vokse sig ganske stort på internationalt plan. MERE FØLGER –> SE NÆSTE INDLÆG

    • Gæst - ROI says:

     —> FORSAT FRA INDLÆG OVENFOR:

     Jeg forstår godt hvis man bliver lidt skeptisk når man læser ovenstående. Det lyder rigtig godt, men hvem er det er der vil stå i kø for støtte MI? Det er ikke klart endnu, det afhænger lidt af hvordan informationsstrømmen på sitet udvikler sig. Men hvis man kort skulle se lidt i krystalkuglen så er følgende sponsorer / samarbejdspartnere med et dansk islæt mulige:

     – Medwatch (vil ikke komme nærmere ind på hvordan jeg mener dette kan realiseres i et offentligt forum, men hvis man tænker lidt over ideen så er der mange muligheder som vil være yderst interessante for Medwatch)

     – Dansk Biotek (måske ikke helt oplagt, men hvorfor ikke)

     – Scanpublisher (nok det bedste bud på en sponsor, 6000 DKK for deres egen lille underside hos MI hvor deres publikationer præsenteres vil være et røverkøb og samtidig vil det være noget der hiver niveauet for MI opad)

     – Aktieugebrevet (billig intensiv krydsmarkedsføring mellem begge medier der kan gøres på flere interessante måder som jeg dog ikke ønsker at komme nærmere ind på i et offentligt forum)

     – Proinvestor (kan gøres til en win-win situation selvom ingen af parterne sikkert kan se det på nuværende tidspunkt og derudover vil jeg ikke sige andet om det)

     – Børsen (som modtræk til sammenfletningen af Medwatch og jp.dk)

     – Diverse jobsites/rekrutteringsvirksomheder (mod gratis publicering af særligt relevante stillinger indenfor sektorer der passer på profilen for de besøgende på sitet)

     Ovenstående er kun begyndelsen på den mulige liste over sponsorer. Hvis MI kan formå at styrke sin internationale orientering og løbende sikre en stigende udenlandsk interesse, ja så bliver sponsor potentialet gigantisk.

     Jeg vil gerne opfordre MI til at gøre et par ting omgående. På grundlag af de fire unikke salgspunkter som jeg identificerede ovenfor bør der formuleres en officiel mission og vision. Lav en kort udtalelse på et par linjer der beskriver at MI er et nonprofit tiltag og præsenter udtalelsen sammen med missionen og visionen. Vis det som det førstenår man lander på sitet. Det ville være så stærk kommunikation og det vil helt sikkert fjerne noget af den tvivl som mange sidder med omkring sitet.

     Mvh

     ROI

     • Igen… tusind tak for dit indlæg. Det er fantastisk at få noget respons.

      Jeg er enig i at det skal tydeliggøres hvad det er som MI står for, og hvad det er vi forsøger at opnå.
      Jeg vil helt sikkert komme med noget en af dagene.

      Angående den "umiddelbare finansiering" og valget af donationer, så er det helt sikkert at det ikke er en fremtidssikret løsning. Siden er stadig i "version 1,1" hvilket vidst tydeligt fremgår, både med diverse plug-in logoer, samt det meget "wordpress'ede" over sidens opbygning. Og indtil vi går "2,0" tror jeg det bliver mere end svært at få etablerede annoncører til at "sponsorere".
      Så derfor er hurdlen således…. vælger nok at "donere", så går vi 2,0, med de potentielle muligheder der ligger i det. Kommer der ikke nok, forbliver vi 1,1 med de obligatoriske små forberedering hist og her.

      Alle hidtidige og fremtidige støtter bliver husket og gemt, og opstår muligheden er det intentionen at de vil få deres penge tilbage. Det kan jeg bare desværre ikke love hvorfor at det præsenteres som donationer.

      Vi har tidligere prøvet med en "supporter pakke" hvor der var mulighed for at tilkøbe en række yderligere features, dog uden at det blev noget tilløbsstykke. Derfor er alle de muligheder nu tilgængelige for alle, herunder beskedsystemet, chatten (herunder muligheden for private chats) og muligheden for at sætte "alarmer" ved nye indlæg og svar.

      Anyway, så er jeg langt hen af vejen enig i dine betragtninger….. Og jeg er enig i at der skal søges "sponsorer". Jeg vil bare så gerne lige have løftet siden før jeg begynder nogen kampagne.

      Og ja, så er det jo også en afvejning angående sproget. Dansk ville jo være så oplagt og nemt. Og det er da også som Stengaard siger langt den overvejende del af vores læsere som har det som modersmål. MÅLET er bare ikke Danmark, men ja, hele den ganske verden. 🙂 (Ambitiøst jeg ved det)
      Indtil de første aftaler så er indgået for Bioporto er vi så bare i "øvelsesmode" hvor vi SEO'er, linker, reklamere og får kureret børnsygdomme.
      Efter indgåelse af aftaler kan vi forhåbentlig rulle 2,0 ud og tiltrække ikke bare "sponsorere", men vigtigere endnu, engelsksprogede skribenter med et ønske om at bidage.

      En forbedret Bioporto kurs vil endvidere betyde at jeg nok vil afsætte et stykke sammenhængende tid til at få få sat alle de planer i søen som jeg har beskrevet her.

 3. Tak for svar så langt.
  Vi forsøger os med en "skrabet udgave" uden reklamer, men med mulighed for at man kan støtte siden ved direkte bankoverførsel. Man vil så blive tiljublet i privaten, og ved lejlighed blive banket op på en "Wall of fame".

 4. Til muligheden med reklamer må jeg lige tilføje at for at man kan tjene noget på reklameren, så skal "kunden" som trykker på dem også købe noget. Det sker i realiteten YDERST sjældent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.