KurserFoto: Pexels

I dag er der mange måder at forsøge at vinde lidt ekstra penge. Alle disse måder vil dog gøre dig afhængig af en vis portion held. Om du vædder på sport, spiller casino, eller handler med aktier, så kan du ikke styre resultatet. Men på aktiemarkedet kan du dog lave forarbejdet, i forsøget på at forudse det. Der er ingen magisk krystalkugle, kun tid, øvelse og is i maven.

Fordelen ved aktier er, at der er en masse data du kan bruge, til at analysere dig frem til en kompetent beslutning. Dette giver dig muligheden for at træffe beslutninger baseret mere på tendenser og overvejelser, end held. Det involverer både mikro- og makroøkonomi, samfundstendenser og hvad andre tror samfundstendenserne bliver. Så du er afhængig af mange faktorer, du ikke kan styre, før du løber med profiten. Selv sportsresultater kan påvirke det.

Uanset hvad dit ambitionsniveau er, om du vil investere for sjov eller leve som daytrader, må du acceptere den risiko det indebærer. At leve som daytrader sker for et fåtal, men de samme grundlæggende principper gælder uanset hvad. Som daytrader vil du oftest investere i og sælge, flere forskellige aktier dagligt, for at ramme profit efter dagen er omme. Her er der enorm forskelle med hensyn til hvor meget du kan tjene og tabe over en periode.  Du skal lægge tiden i at lave din research, for at øge muligheden for gevinst. Men i sidste ende, er du stadig vigtigt at have styr på. at du ikke taber mere end du har råd til. Derudover kan man godt tale om “varme” og “kolde” aktier, hvilket bliver dikteret af markedet og omkringliggende omstændigheder. Så selv hvis en aktie ser fornuftig ud og virker billig er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at den vil stige i kurs med det samme.

Kursgraf
Foto: Pexels

I dag er der flere tusinde privatpersoner, der kaster sig ud i aktiemarkedet i Danmark. Ambitionsnivuet kan variere, men i bund og grund kan alle gå i gang med det. Dette påvirker også markedet, da der er kan være flere enkeltpersoner end tidligere, der bliver tiltrukket af en bestemt aktie. Stol på din egen research og mavefornemmelse. Blot fordi mange vil have samme aktie, betyder det ikke, at det er en god idé for dig. Hvis du vil ramme rigtigt, er det ikke altid bedst, at prøve at ramme det samme som alle andre. Hav modet til at gå efter hvad der passer ind i dit portfolio, og ikke bare hvad andre køber. Du skal derfor være i stand til at have is i maven, og følge godt med. Du skal som nævnt, holde øje med samfundstendenser, og ikke lade dig påvirke for meget af enkelte begivenheder, men samtidig have en sund respekt for, hvor meget de kan påvirke markedet. Om det er skiftende regeringer, Brexit eller andre makroøkonomiske begivenheder, så må fra tid til anden respektere, at tingnene er ude af dine hænder.

Mod, respekt for markedet, og accept af, at tingene ofte vil være ude af dine hænder, er vigtige egenskaber, når markedet skal angribes.

About WLO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.