Regnskabet for 1. havlvår for BioPorto er – som så ofte før lidt blandede bolcher. men denne gang med en markant ændring  der er nemlig betydligt flere søde bolcher end syrlige drops.

Jeg er nu altid overbevist om at man skal starte med de syrlige først.

Omsætningen af the NGAL-Test er  – uanset hvordan vi end vender og drejer det,  skuffende for 1. halvår.

Tidshorisonten for FDA studiet er heller ikke lige noget at kaste sig jublende rundt i lokalet over

Og så er Prometheus-sagen (hvor man i USA ikke kunne patentere såkaldte naturlove) jo også lidt træls – fordi den kan betyde minimum nogen forsinkelse mht patent for cutoff-værdien i US (selvom selskabet oplyser at man mener at kunne komme uden om den hindring)

Og så er den samlede omsætningsudvikling – sammenlignet med 2011 meget begrænset (hvis man renser 2011 for licensindtægter) – nærmest ikke eksisterende.

På positivsiden…

Man fastholder forventninger til årets salg.

Valideringen af Testen til de store Globale aktørers maskiner skrider frem. Man har i andet kvartal færdiggjort de Roche-maskinerne (hvilket også kan ses af de lige offentliggjorte applikationsnoter for nogle ad disse på NGAL.com) Og man er i tredje kvartal – det vil sige nu – igang med Siemens og Beckmann Coulter. At Roche valideringerne er afsluttede kan man tolke ud af følgende omkring indsatsområder i 3. kvartal – citat:

Den primære opgave bliver etablering af yderligere samarbejder om tilpasning og validering af The NGAL TestTM samt forhandling om samarbejdsstruktur/-aftaler med de regionale- og globale diagnostiske markedsaktører. Yderligere samarbejder ventes indgået inden udgangen af 2012.

• Arbejdet med registrering af testen til diagnostisk brug fortsætter i 3. kvartal med prioritering af USA, Kina, Brasilien og Rusland.

• Den tekniske validering på væsentlige analyseinstrumenter intensiveres yderligere, med henblik på opsætning og kvalitetssikring af testen på instrumenter fra Siemens og Beckman Coulter.

citat slut

Omkring Beckmann Coulter er de særligt interessante derved at de ejes af Danaher – der også ejer Radiometer. Kendere af denne side vil vide at der var meget kraftige rygter om en “næsten”aftale med Radiometer f.s.v.a. det heterogene format til deres POC-maskiner.

Jeg formoder også at man netop fastholder forventningerne til året ved at indkalkulere det tidligere omtalte “bulk-salg” til hhv Kina og Brasilien.

Omkring kapitalforholdene er det iøvrigt værd at bemærke at der er 6,7 millioner i likvider – og at den negative egenkapital kun skyldes en teknikaitet idet de konvertible obligationer jo indregnes som et passiv.

Med emissionen i hånden er likviditetssituationen jo mere spiselig – og en kapitalforhøjelse vil nok også kunne danne baggrund for en bedre forhandlingsposition i banken

Ratiopatentet citat:

BioPortos ratio-patent er den 27. juni 2012 blevet godkendt til udstedelse i USA. Patentet beskytter en metode, der ved sammenligning af NGAL niveauer i urin og plasma øger den diagnostiske specificitet og sensitivitet for akut nyreskade. Metoden er et supplement til cutoff patentet (fortsat under behandling i USA) i visse kliniske situationer og kan også virke selvstændigt som et meget nøjagtigt alternativ. Selskabets The NGAL TestTM er optimal til at udnytte ratio-metodens fulde potentiale, idet den tillader målinger i både urin og plasma under identiske forhold.

I den grå teori kan man jo vælge at udbyde testen som en krydstest i US – (hvis der fortsat opretholdes et nej til cutoff-patentet)  under ratio-patentbeskyttelsen til samme pris (eller lidt dyrere)  som en enkelttest. Selve testen vil jo næppe blive meget dyrere (den koster i forvejen sikkert under 5 kroner i produktionsomkostninger, inklusiv logistik) ud af den forventede salgspris på 60-75 kroner. Ratiopatentet giver jo også helt nye anvendelsesmuligheder uden for cut-off-området

Samlet set ser det ud som om der kommer flere både regionale og globaleaftaler i andet halvår. Det ville ihvertfald undre mig hvis ikke der er en specifik årsag til at man har færdiggjort Roche-valideringherne (fra BioP’s side) og at man navngiver Beckmann og Siemens som de virksomheder hvis maskiner man har fokus på.

 

 

 

 

 

About Stengaard

BioPorto investor from way back when... I've invested in BioPorto ever since they made their debut on the danish stock exchange, it been a looooong journey with many obstacles. But well worth it all if Bioporto maintains their patent after the proceedings in 2014, and enters into agreements with Global Distributors in 2012 and 2013 If not, then it'll take another xx.years 🙂

 

4 Responses to BioPorto Q2 regnskab – flere søde bolcher end syrlige drops

 1. Jacob Mathiassen says:

  Så I at der var en fra bestyrelsen der havde købt en pæn portion aktier… stod på euroinvestors debat. De store som simens og andre vil vel ikke selv gå ind i det her og tilrette maskiner etc. hvis de ikke tror på produktet. Så kursen stiger mega når nyheden kommer – og så stiger den vel en lang periode når salget offentliggøres hvert kvartal 🙂

 2. Jacob Mathiassen says:

  Tusind tak !!!!! sejt, så har de nok stadig et target på kurs 50 som de engang har nævnt 🙂 så skal min kone have nye sko.

 3. stengaard says:

  citat fra AU BioPorto fortsat en af de mest perspektivrige aktier: BioPorto er fortsat en af de danske aktier, der besidder det største potentiale på det danske aktiemarked.
  Lykkes det at få rullet den unikke NGAL-test mod akut nyreskade ud på det globale marked via globale distributionsaftaler, kan aktiens kurs mangedobles de kommende år. Især knytter usikkerheden sig til, hvor hurtigt – eller langsomt – det kommer til at gå. Og hvornår de varslede aftaler kommer.

 4. Jacob Mathiassen says:

  Er der noget der ved om aktieugebrevet har en kommentar til BioPorto og kursmål ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.