Ja datoen siger nok det hele. Farlig præsentation. Men nu alligevel en jeg syntes folk med interesse for Spectrum bør lytte til. En meget ærlig Raj, der også vender det sure med det søde, og ikke bare er ren optimist. Kan jeg faktisk godt lide.

http://cc.talkpoint.com/morg007/091112a_mc/?entity=101_D10WI3D

Der var ikke så meget nyt i forhold til de tidligere præsentationer, dog alligevel lidt:

Han lægger en del vægt på deres 3 guldproduker i phase II pipelinen, Orzarelix, Lucanthone og SPI-2012. Det der er værd at bemærke er, at deres nye COO Ken Keller, var manden der introducerede Neulasta hos Amgen, der nu sælger for over 3 mia. $ om året, og går af patent i 2015. Det der er spændende er at SPI-2012 der nu er i phase II, i phase I vidste forbedring i forhold til Neulasta ved kun 1/3 dosis af Neulasta. Det passer ca. med at SPI-2012 kan ramme markedet, når Neulasta går af patent (hvis det kommer sikkert igennem phase II og phase II), og så har Ken Keller alt erfaring med at markedsføre det.

Vedrørende Fusilev siger Raj, det vil stadig grow salget, men ikke så hurtigt mere som hidtil. De har nu taget alle de “lavthængende frugter”, altså community settings der gik uden at have nogle stoffer mv. De enkelte kvartaler kan godt flade ud eller falde en lille smule, men annualised vil salget blive ved med at stige i fremtiden også.

Vedrørende Folotyn var ALTH i 2011 190 mennesker ansat. Da SPPI i april afgav bud var de 107. SPPI har nu overtaget 40-45 mennesker. Så de har altså cuttet langt den største del af omkostningerne allerede. Deres store hurtige mål er at stoppe mucositis problemet. Indenfor 12 måneder mener Raj saglet vil doble.

Zevalin: De arbejder hårdt på at fjerne barrierer og de går fremad. Vil ikke ske hurtigt, men det vil blive et 200-300 mio. $ drug en dag. De sætter doctor og nuclear mediciner sammen, indtil de har rigtig løsning i US. Uden for US er de meget aktive. annualised salg pt. 36 mio. $ og growing.

Belinostat topline i Q4. Hvis 20 % ORR nås da NDA i starten af næste år.

De vil ikke være så aggressive i deres opkøbsstrategi mv. det næste stykke tid, medmindre de ser en gem. De har købt Allos, SPI-2012 og Zevalin WW blot i 2012, så de har en del de skal udvikle og integrere det næste stykke tid, og det er målet.

Det mest interessante var Apaziquone. Spectrum har nu filet en ansøgning med alle data og vil mødes med FDA indenfor 60-90 dage, hvor de enten kan smide dem ud og lave et nyt forsøg, eller sige de kan file NDA. Deres pooled data var highly signifant. Unmet medicall need indikation. 20% mindre recurrance rate efter 2 år (nye tal – spændende), ved single dose. De håber at få godkendelse og så lave et post approval studie. Det der også er mega spændende ved det er, at der store milestones fra Allergen (30-50 mio. $) ved en NDA og en godkendelse. Så bliver spændende Q4 vi får fra SPPI 🙂

About Karl M. Bidstrup

Tidligere ejer af Medicoinvestor.com Strategien har gennem mange år været at profitere på etablerede aktier, og brænde det hele af på Bioporto... Sad but true. Kontakt mig på medicoinvestor(A)gmail.com hvis du har en million du ikke ved hvor du skal gemme, så skal jeg nok holde den for dig. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.