‘Nyheden’ fra Bioportos egen distributørkongres  har vist som som et sandt overflødighedshorn af information, så jeg vil lige komme med mine seneste tanker om den.

I min chatmonolog fra i lørdags sad jeg og regnede lidt på hvad “Dr. Andreas Peter
Head of Central Laboratory, Department of Internal Medicine, University of Tuebingen, Germany” udsagn om at der NGAL testes ved ALLE nyretransplantationer på hans hospital betyder.

Jeg foretog en sammenligning med OUH med ca. 1100 sengepladser, hvor Tuebringen har ca. 1500. OUH gennemførte i 2009 52 nyretransplantationer, og studsede mig derfor frem til at de formentlig foretager nogenlunde det samme i Tuebringen. (OUH var i 2009 et af tre steder i Danmark der blev foretage nyretransplantation. Hvor mange de foretager i Tuebringen kan jeg ikke finde, men jeg kan se at de gør det) Formålet med NGAL testen var efterfølgende at styre stereoide behandlingen, så lidt lavt satte jeg det til 4-5 test pr. patient, hvilket giver i underkanten af 200-250 tests pr. år. Og med det laveste estimat på 50kr pr. test giver det en 10.000-12.500kr til Bioporto.

Det er jo ikke alverden, og hans udsagn om, at “The intensive care, surgery, emergency, pediatric, cardiology, gynecology, hematology and gastroenterology departments have all used NGAL.” siger intet om hvor mange tests der bliver brugt.

Så for at få noget mere kød på har jeg kontaktet: “Dr. Magdalena Mokrejsova
Head of the intensive care unit, Department of Internal Medicine, Faculty Hospital Vinohrady, Prague, Czech Republic.”, som også var tilstede på Bioportos kongres.

Hendes præsentation gives ikke den store vægt i resumét, men jeg syntes den indeholdt nogen interessante ting, som jeg godt ville spørge ind til, så… ja det gjorde jeg så.

Jeg spurgte blandt andet ind til om de selekterede i patienter eller om de testede alle på intensiv for NGAL.

Svaret var at de selekterede patienter efter dem som har høj risiko for AKI, altså alle med kronisk nyresygdom, diabetes, i terapi med nyreskadelige stoffer og folk som får kontrastvæske i forbindelse med scanning.

Specielt påpeger hun at ældre “sarcopenic (doc? Noget med muskelmangel?)” patienter ofte har AKI på trods af at deres creatinine og GFR (Mål for nyrens funktion) er normal.

Hun runder af med, at ca. halvdelen af patienter på intensiv bør få en NGAL test…

About Karl M. Bidstrup

Tidligere ejer af Medicoinvestor.com Strategien har gennem mange år været at profitere på etablerede aktier, og brænde det hele af på Bioporto... Sad but true. Kontakt mig på medicoinvestor(A)gmail.com hvis du har en million du ikke ved hvor du skal gemme, så skal jeg nok holde den for dig. 🙂

Tagged with:
 

2 Responses to The NGAL Test i rutine diagnostikken. Hvor mange drejer det sig om?

  1. Jeg tror du har så ganske ret… men klog af skade er den laveste bar mit nye hovedfokus.

  2. stengaard says:

    jeg tror slet ikke du kan nøjes med 4- test per patient du har foretaget en nyretransplantation på – jeg vil snarer tro der er 4-5 i døgnet de første dage – afalle de behandlinger der kan resultere i et ICU-ophold må nyretransplantatiom vel være en af de der giver størts risiko for nyreskade/afstødning. Så jeg vil da tro at man skal teste ekstra meget de første 14 dage.. det giver jo så et noget andet tal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.