Nu er der lige kommet WK data for marts på 23 millioner, så laver lige en update af mit tidligere indlæg:

——————————————————-

Hermed følger lige en optakt til Spectrum 1. kvartalsrapport som de kommer med torsdag den 26/4 2012. Jeg vil lige understreje at der er tale om min egen analyse, baseret på forventninger, som jeg så vidt muligt prøver at understøtte med facts. Dette er således ikke et pejlemærke for hvordan rapporten bliver, men blot mine personlige forventninger.

 

Først vil jeg lige sige at der er en usikkerhed vedrørende de 25 mio. $ som Spectrum betaler til Bayer vedrørende WW dealen for Zevalin. Handlen blev indgået i januar, men blev først lukket 1/4 2012, så ved ikke om den bliver indregnet i Q1 eller Q2. Jeg ved heller ikke om de vil amortisere udgiften over en længere periode eller tage hele udgiften i 1. kvartal. For at være på den sikre side, vælger jeg derfor at tage hele udgiften i denne beregning.

Den anden usikkerhed er Spectrums aftale med Hammi vedrørende SPI-012. Der har angivet været en upfrontbetaling her, men vi har ikke fået noget at vide om hvad den er. Jeg sætter den til 5 mio. $ i min beregning.

Først er der indtægterne. Zevalin salget vil jeg sætte konservativt til 7 mio. $ og 3 mio. $ i amortisering af indtægter. Vedrørende Fusilev tager jeg udgangspunkt i de nyeste receptdata fra WK. De skriver at der i Januar var 14 millioner $, februar 19 millioner $. Marts data er 23 millioner. Det giver totalt 56 millioner$. Hertil skal det så siges at WK kun dækker ca. 75% af markedet, så regulerer man får dette får man 75 millioner. Der vil dog være lidt ”delay”, da der fra en recept gives til ordren købes af Spectrum er lidt forsinkelse. Her fratrækker jeg 3 millioner. Herudover trækker jeg 3-4% fra vedrørende rabatter som Spectrum giver dvs. 4 millioner. Det giver et totalt Fusilev salg på 68 millioner og en samlet omsætning på 78 millioner $.

Udgifterne fører jeg ud fra de niveauer vi har set de sidste par kvartaler korrigeret for aktiebaseret aflønning, der ikke har været i dette kvartal. Der har ikke været udgifter til ASH i dette kvartal, men til gengæld øget salgsarbejde på Zevalin, så giver nok ca. det samme.

Omsætning:
Fusilev

68

68

Zevalin

7

7

Amortisering:

3

3

Total omsætning:

78

78

COGS (Cost of Goods):

-14,04

-14,04

Gross profit:

63,96

63,96

Selling, General & administrative

-19

-19

R&D

-7

-7

Amortisation:

-1

-1

Zevalin WW deal:

0

-25

Hammi Deal

0

-5

EBIT:

36,96

6,96

Income taxes:

-3,7

-0,7

Profit

33,26

6,26

Shares outstanding

57.000.000

57.000.000

Diluted shares outstading

63.000.000

63.000.000

EPS

0,58

0,11

EPS Diluted

0,53

0,10

 

Som i kan se af grafikken har jeg udarbejdet en oversigt både med og uden deres 2 aftaler, således at man kan se det resultat jeg forventer uden ekstraordinære omkostninger og resultat inklusiv. På positivsiden kan jeg håbe at Zevalin kan ramme måske 10 millioner. Men dette er i hvert fald hvad jeg mener man kan forvente ud fra et konservativt/realistisk synspunkt.

Og så lige en lille tabel for den sarte:

4 kvartalers rullende diluted EPS

2,11

Aktiekurs:

11

12 måneders forward P/E

5,21

 

Det er den P/E Spectrum forventes at have uden ekstraordinære udgifter. Altså uden partneraftale, milestonebetalinger og sådan nogle ting.

Det kan man så selv tolke som man vil. Hvis der hvert kvartal kommer ekstraomkostninger kan man jo ikke kalde dem ekstraomkostninger. Jeg ser dem nærmere som investeringer i fremtiden.  Med den pipeline og de muligheder der er i SPPI (især vedrørende Belinostat og SPI-012) ser jeg langt hellere man spytter penge heri, fremfor at have høj EPS nu. De penge er godt givet ud på EPS på længere sigt, men det er selvfølgelig en balancegang.

/Investor1989

About Karl M. Bidstrup

Tidligere ejer af Medicoinvestor.com Strategien har gennem mange år været at profitere på etablerede aktier, og brænde det hele af på Bioporto... Sad but true. Kontakt mig på medicoinvestor(A)gmail.com hvis du har en million du ikke ved hvor du skal gemme, så skal jeg nok holde den for dig. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.