Kryptovaluta er en af de nyere former for investeringer, som er blevet vækket til live i forbindelse med internettets udvikling. Det er udelukkende en virtuel valuta og eksisterer kun online, hvilket også betyder, at man skal tage andre forholdsregler, end når man handler med aktier på normal vis. I denne artikel vil vi forsøge at give dig et overblik over, hvad du bør være opmærksom på ved handel med kryptovaluta.

Du bør have nok viden om kryptovaluta og blockchain-teknologi

Kryptoverdenen er alt andet end simpel, og det er derfor altid godt at sætte sig ordentligt ind i, hvordan det fungerer og hvordan du bedst agerer på markedet. Det er generelt altid en god idé, at lave ordentlig research før man investerer, så man ikke ender med at lave fejl, som man kunne have undgået.

Der er eksempelvis forskelle mellem diverse kryptovalutaer – og de har alle forskellige egenskaber. Derfor er det ikke nok at vide generelt, hvad kryptovaluta er. Man er nødt til at dykke dybere og vide noget om den enkelte, som man har fundet interesse i. Hvis du er interesseret i at undersøge diverse kryptovalutaer, læs denne artikel.

Blockchain-teknologi er en stor del af kryptouniverset og du bør derfor sætte dig godt ind i, hvordan det fungerer og hvordan det påvirker dine investeringer. Blockchain er et system, som gør krypto handlerne mulige, uden at der er brug for en bank. Det er blandt andet her, at krypto handler adskiller sig milevidt fra de “almindelige” aktieinvesteringer.

Undersøg den individuelle kryptovaluta og dens white paper

En kryptovaluta er også ofte refereret til som et krypto-projekt. Når man investerer i kryptovaluta, investerer man altså i et projekt. Det kan sammenlignes med, at man investerer i en virksomhed, når man investerer i “almindelige” aktier.

Når en virksomhed søger investorer, udgiver de ofte en forretningsplan for at argumentere for, hvordan de vil skabe vækst i virksomheden med investeringerne. Ved kryptovalutaer kalder man denne forretningsplan for et white paper. Her kan man læse om idéen og teknologien bag den pågældende kryptovaluta.

Stort set alle kryptovalutaer opgiver et white paper – og hvis ikke de gør, bør du genoverveje dit valg af kryptovaluta. Det kan nemlig være et af tegnene på, at det ikke er en oprigtig kryptovaluta.

Generelt bør du undersøge, hvilke elementer du bør være opmærksom på, når det handler om at finde en oprigtig kryptovaluta. Man har før set, at folk er blevet snydt i forbindelse med deres investeringer i en risikofyldt kryptovaluta – og derfor bør man også prioritere digital personlig sikkerhed. Hvis du søger et overordnet råd: Du bør altid lave din research.

About TCS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.