Nu får vi jo phase III de novo 3002 data for LCP-Tacro indenfor de næste 2 måneder (12 måneders opfølgningsdato var 29/3 2013 så selve dataanalysen er igang). Derfor er det vel på sin tide at se lidt på markedsstørrelsen for LCP-Tacro

 

Den store konkurrent som de kører head to head mod er prograf fra Astellas. Både Prograf og 1 gang daglig heraf Advagraf solgte i 2011 for 1,95 mia. $ (heraf over halvdelen i USA). Dette på trods af at Prograf faktisk er gået af patent og har generisk konkurrence også !.

 

Hvis vi ikke regner på europa markedet hvor Chesi sælger LCP for Velo men kun kigger på USA har vi altså et marked på ca. 1-1,5 mia. $ (der er også andre produkter end Prograf (advagraf er ikke godkendt i USA)).

 

Neoral, sandimmune og Nulojix er også generiske konkurrenter der har et marked på 0,5-1 mia. $

 

Lad os antage Veloxis tager 20 % af markedet hen over en årrække (de mener selv de kan nå 50 %). Det er så 300 mio. $ i årlig omsætning med en margin på +80 % (jf. konkurrenter der ikke er generiske). Og altså minimum 1 mia. kr. i gross income hvoraf sælgerstyrken, markedsføring, administration, R&D skal betales.

Men hertil har de jo så royalty og milestones fra Chesi salget i europa også.

 

Men de indtægter skal jo ses i forhold til markedsværdien på godt 600 mio. kr. !

Når de op på +50% af markedet kan man slet ikke se nok $$$ tegn..

 

Så det er stadig high/risk reward med tryk på risk. Data kommer snart, og opfylder de ikke primær endpoint i SPA’en er det bare godnat, Men her kan vi da håbe at de godt 350 mio. kr. de har i kassen pt. kan bruges som en stødpude.

Men +50% og nok også +75% ned er sikkert hvis data er dårlige.

 

Upside er selvfølgelig også enorm stor.

 

Så det er en rigtig risk/reward case pt. og man bør som investor under alle omstændigheder ikke overpositionere sig i aktien henover data. Omvendt ser jeg den også som et frækt spil med god upsidemulighed og jeg har en tro på at data når det primære endpoint om non inføritet i forhold til Prograf. Jeg skal selvfølgelig nærlæse data først når de kommer (især på bivirkningerne).

About Investor1989

Investor in stocks in about 5 years with some very good profits. Focusing on Biotech and Value stocks. Active investor...

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.