Zealand Pharma er et noget usædvanligt biotekselskab. De leverer nemlig overskud. De gjorde det i 2011, de gør det i 2012 og her vil jeg skrive hvorfor jeg også forventer de kommer til at gøre det i 2013. Jeg vil lige gøre opmærksom på at disse forvetninger udelukkende er mine egne ud fra den viden jeg har indsamlet om selskabet.

Zealand Pharma har MINIMUM 14 mio. EUR tilbage vedrørende deres aftale med Boehringer Ingelheim. penge som de får senest 30/6 2013. Jeg har delt dem op i 10 mio. milestones og 4 mio. forskningsrefusion i nedenstående. Der kan komme yderligere penge fra BI, men disse er meget usikre som dem undlader jeg.

Vedrørende Sanofi forventer jeg der er en regulatorisk milestone vedrørende FDA. Jeg er usikker på om den kommer ved accept af NDA’en her indenfor maks en måneds tid eller om den først kommer ultimo 2013 når FDA forhåbentlig godkendes Lyxumia.

Den sidste milestone jeg har taget med fra Sanofi vedrører opstart af phase III forsøg for LixiLan Fix-Flex pennen. Jeg har konservativt sat den milestone til 10 mio. $, selvom jeg tror den er nærmere de 20.

Vi får data fra Elsiglutide phase IIa studiet i starten af 2013 (dvs. anytime soon) samt fra phase Ib studiet. Under samarbejdet med Helssinn Healthcare mangler Zealand stadig at modtage 126 mio. EUR. Jeg forventer at der ved opstart af phase IIb/phase III tilfalder en milestone til Zealand. Har sat den til 10 mio. EUR.

Den sidste indtægt der kommer i 2013 er royalty fra det globale salg af Lyxumia. Der når ikke at komme noget ind i USA i 2013 og Japan bliver nok kun i Q4. I Europa kommer godkendelsen i Q1 hvorefter der skal laves prisforhandlinger og opnås tilskud. Så her startet salget nok i starten af Q2 2013. Jeg har sat det globale salg af Lyxumia i 2013 til 50 mio. $ med 10% royalty til Zealand, dvs. 5 mio. $

På udgiftssiden har jeg taget et niveau omkring 2012 og lagt lidt oveni og dermed sat det til 200 mio. kr. Heraf har jeg så taget 30 mio. kr. (4 mio. EUR) som refunderes af BI under forskningssamarbejdet. Der kan komme ekstraudgifter i 2013 vedrørende ZP1848 og Danagaptide hvis man vælger selv at starte nye studier op med disse fremfor at gå partnervejen.

Samlet set giver ovenstående mig følgende:

Milestone BI:                                                              75 mio.

Milestone Sanofi FDA:                                             55 mio.

Milestones Sanofi LixiLan:                                     55 mio.

Milestone Helssinn Elsiglutide:                             75 mio.

Lyxumia Royalty 5 mio. $                                       28 mio.

Indtægter i alt:                                                  288 mio. kr.

Driftsomkostninger:                                              200 mio

Refunderet af BI:                                                    -30 mio.

Driftsomkostninger i alt:                             170 mio. kr.

 

Overskud i alt i 2013:                                   118 mio. kr.

About Investor1989

Investor in stocks in about 5 years with some very good profits. Focusing on Biotech and Value stocks. Active investor...

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.