Henvis til gammel indlæg: En del af det samme:

http://medicoinvestor.com/zealand-pharma-kapitalmarkedsdag/

 

Zealand fik jo deres positive anbefaling af Lyxumia fra CHMP, der gør at Lyxumia nu bliver godkendt af EMA I starten af 2013 og derefter startet salget op løbende I Europa I takt med at der opnås tilskud rundt omkring.

LixiLan phase III studierne starter op midt I 2013.

Taler en del om developmentplanen med Boehringer Ingelheim (BI), som de har en del forventninger til udover den allerede indgåede aftale på ZP2929. Developmentplanen udløber i juni 2013 og Zealand mangler stadig milestones på ca. 17 mio. EUR herunder hvis jeg husker rigtigt. Udviklingssamarbejdet kan så enten forlænges eller resultere i partneraftaler på nye udvalgte produkter.

7 in house produkter

Har modificeret mere end 4500 peptider i 14 år, medført 9 produkter i klinik.

De snakker tidligere med partnere og fokuserer på fremtidens behov og designer peptider herefter. Eksempelvis ZP2929 som er det fremtidens lægemiddel.

De har ydermere fået nogle flotte data for Lyxumia ovenpå basal insulin (læs Lantus)

Sanofi har dækket alt finansiering under deres aftale og brugt mere end 300 mio. EUR bare på phase III GetGoal studierne. De har 215 mio. $ tilbage i milestones, primært henført til LixiLan kombinationen og salgsmilestones.

Han snakker faktisk om at de har estimeret at ud af de 5 mio. EUR Lantus sælger for bør 2 mio. EUR af den kunne konverteres til LixiLan patienter. Det vil med den mest konservative royalty sats på 10 % give 200 mio. EUR eller godt 1,5 mia. kr. om året til Zealand i Royalty.

Deres ZP2929 samarbejde har de samtidig også over 376 mio. EUR tilbage i mulige milestone betalinger. Og han forventer at den gennemsnitlige royalty de vil modtage bliver 2 cifret.

Til aktiekursen siger han den har klaret sig flot og han forventer det fortsætter i takt med at de leverer.

——————————————————

Lyxumia bidrager med meget nyt på GLP-1 markedet, også sammenlignet med de andre GLP-1’er der allerede er der.

I 2030 forventer de at der på verdensplan er over 550 mio. diabetikere og at GLP-1 vil spille en afgørende rolle herimod. Hidtil har GLP-1’er oftest været brugt efter patienterne er blevet resistente overfor oralt indgivne diabetesprodukter. I fremtiden vil GLP1 komme længere og længere frem i behandlingen, også anvendt sammen med basal insulin, som er et marked Zealand forventer sig meget af med Lyxumia.

Byetta vil nok falde væk. Da det er 2 gang daglig behandling. Selvom de så er 4 produkter på markedet pt. vil markedet vokse og der er plads til alle.

Long acting og short acting GLP-1: Det er forskelligt hvilke patienter der kan have bedst af hvilke produkter. Byetta og Lyxumia er short acting og Victoza og Bydereon er long acting GLP-1 produkter. De vil differentiere patienter til de bedste produkter.

Lyxumia fungerer fantastisk godt i forbindelse med måltiderne, og er derfor godt sammen med basale insuliner, som Victoza ikke er.

GLP-1’erne gør også, at vægten falder. De viser nogle flotte grafer, der viser at de Victoza og Lyxumia sænker blodsukkeret næsten ens, men ved Lyxumia har de ingen after meal glucose. Det gør at det er det perfekte produkt til at blive anvendt ovenpå basal insulin. Dette er vist i både phase II og phase III studier, og er derfor Lyxumia har fået det label som de har.

Af 4 mio lantus patienter er det nemt at finde 1 mio. som vil tabe sig. De kan tage Lyxumia ovenpå (også Lyxumia mono). 50 % af type 2 diabetikere på basal insulin er ikke vel kontrolleret, kan også bruge Lyxumia. De udelukker ikke monoterapi har stort potentiale ovenpå basal insulin.

Elixa studiet studerer cardiovaskulære risiko ved Lyxumia. Og skal også anvendes til NDA’en i USA i december 2012. Har vist flotte data indtil videre.

Lyxumia reagerer naturligt end Victoza, og vil derfor have mindre chance for at patienterne bliver resistente og er også en af grundene til at det dur ovenpå basal insulin. Lyxumias profil ovenpå basal insulin er også derfor de tror LixiLan vil banke Victoza/Tresiba. Lyxumia virker kun med ”food on board” i modsætning til Victoza som frigiver insulin løbende. Det er også en fordel.

Generic 2016 af Lantus først. Og de forventer faktisk ikke dette går ind og smadrer mulighederne. Det er svært at lave generiske af diabetesmedicin. Lars Rebien siger selv at det tager 10 år før Tresiba kan blive ligeså stor som Lantus etc. fordi de kun kæmper om nye patienter mod hinanden. Eksisterende vil ikke skifte.

GLP-2 (ZP2929):

De vil spille en stor rolle i fremtidens behandling af diabetespatienter, især overvægtige patienter.

Kemoterapi har voldsomme bivirkninger, herunder især diarre, død og andre ting. Elsiglutide som Zealand Pharma har partneret med Helssinn Healtcare er et produkt pt. i phase IIa der skal modvirke dette. Disse bivirkninger gør også at kemoen på skrues ned og patienterne ikke kan få deres medicin. Det er stort issue, det er Orphan Drug. Der er pt. ikke produkter der kan afhjælpe disse bivirkninger. H1 2013 færdigindruller de studiet og forventer resultater rimeligt derefter. De har også et phase Ib studie som laver doseeskalering. Dette studie tager længere tid end forventet, men skyldes faktisk at de endnu ikke har fundet MTD, hvilket er positivt.

Phase IIb / Phase III studier starter med at fokusere på Colon Cancer, men vil gå bredt. Nogle af de ting de overvejer pt.

Så kom der link om patentrettigheder: har det interesse så læs mit indlæg omkring det fra tidligere.

ZP2929 dual agonist, er fremtiden mod fedme og diabetes. De fokuserer på Oxyyntomodulin til at udvikle nye lægemidler fremover. Det minder lidt om glucagon receptorerne, men er mere aktivt.

De viser nogle af de prekliniske data på ZP2929 som er meget flotte. Der er dog kun tale om musemodeller. Det bliver spændende i 2013 at de phase I data for ZP2929 i mennesker. Det der er unikt er ikke kun vægttabet kort, men det varige vægttab, selv lang tid efter produktet er taget. Ligeså snart de har fundet ud af at produktet er safe og veltolereret kører BI det videre og udvider programmerne (de betaler for alt).

De kigger også på gastrin preperater, herunder ZP3022, deres nye lovende prækliniske kandidat. De enten partner eller tager selv i phase I næste år. Nogle meget spændende prækliniske resultater fra 3022 de viser. Også produkt som er præsenteret på de årlige diabetesmøder i år. De kigger rigtig meget på at kombinere deres Glucagon programmer og GLP-1. At de så også trippler med at prøve at tage Gastrin præparater ind, er for mig ret unikt, og bliver spændende at følge i mennesker.

De snakker en del om forskellene mellem Novo og Zealand Pharma og deres prækliniske aktiviteter til sidst. Ret spændende. Forskellen er meget at Novo fokuserer på det sikre pt. hvorimod Zealand eksperimenterer meget, eksempelvis som jeg skrev ovenpå at kombinere GLP-1 med Glucagon i ZP2929.

 

Det var alt for i dag.

About Investor1989

Investor in stocks in about 5 years with some very good profits. Focusing on Biotech and Value stocks. Active investor...

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.