Nu har jeg fundet tid til at gennemgå Zealand Pharmas Q2 regnskab og genhørt CC’en fra i går. Så her er mine tanker. Først om regnskabet:

Selskabet er yderst profitabelt, det har i H1 lavet et overskud på hele 89 mio. kr. Jeg plejer ofte at sige, at dette er et biotekselskaber for alle folk der ikke gider investere i biotek. De vigtigste begivenheder siden mit sidste indlæg er nok at selskabet har indsendt registrering af Lyxumia til de japanske myndigheder. Vi afventer stadig svar fra EMA i Q4 i år. Man har samtidig fået åbnet en IND i USA for lægemidlet ZP2929. Jeg har længe undret mig over hvornår man kom i gang med dette stof, men de skriver nu at det første kliniske phase I studie opstartes i USA i Q3 i år. Dette vil højst sandsynligt udløse en milestone betaling til Zealand. Mit eget gæt er minimum 5 mio. EUR da Zealand har 17 mio. EUR minimum som de skal have fra BI inden 30/6 2013. De andre programmer med Helsinn og Abbott kører også som de skal.

Noget af det mest spændende for mig er oftest de ting der sker i den tidligere klinik. Her har Zealand præsenteret en ny produktkandidat kaldet ZP3022. Dette er en ny peptid kandidat fra Zealands gastrin dobbeltagonist program. Jeg glæder mig til at følge udviklingen for dette stof, og har lige spurgt ind til Zealands planer vedrørende om der skal partneraftale på tidligt (ligesom ZP2929) eller om de selv vil tage stoffet lidt længere. Skal nok sige til når jeg får et svar.

Det nye for mig var at en godkendelse af Lyxumia fra EMA IKKE ville give en milestone fra Sanofi. Det havde jeg nok lidt regnet med. Men omvendt har vi tidligere fået at vide at størstedelen af de resterende milestones er i salgsmilestones samt i kombinationsproduktet. Kombinationsproduktet går i phase III i midten af 2013 når Sanofi er færdig med at udvikle deres kombinationspen.

Det man skal huske er at GetGoal L og GetGoal duo 1 studierne evaluerede Lyxumia i kombination med Lantus (hver sin pen). Dette har Sanofi med i deres ansøgning til EMA og vil også tage det med i deres NDA. Et sådant label vil gøre at Lyxumia kan gives sammen med basal insulin, hvilket hverken Byetta, Bydereon eller Victoza pt. er godkendt til. De har selv store forhåbninger hertil, hvor jeg kan fornemme at det ikke helt er tilfældet i markedet. Så måske en stor overraskelse indenfor dette segment. Men der er tvivl omkring at patienter vil stikke sig 2 gange. Både med basal insulin og GLP-1 (lyxumia).

Og så lidt fra CC. Deres CC var lidt tynd med spørgsmål. En fin gennemgang af casen og hvad vi skal glæde os til. Spørgsmålene var hovedsageligt rettet mod økonomiske aspekter. Det blev forklaret at Zealand bogfører alle udgifter vedrørende ZP2929 som R&D omkostninger og indtægtsfører refusionen fra BI under andre driftsindtægter (20 mio. i H1). Der var ingen delay i denne fakturering til BI. Herudover har Zealand altså nu over 525 mio. i kassen og kan se frem til penge fra BI i løbende af den nærmeste fremtid også.

Det mest spændende for mig ved CC’en var at der blev spurgt lidt ind til ZP1848 og danagaptide. Disse 2 produkter har længe været på ”hold” da de har evalueret hvad de ville med dem. De siger at de snart vil komme med enten partner eller nye forsøg, altså den næste udvikling for begge de 2 produkter. Vil helst have partnere. Snakker også til CC om ”Co developments” med partnere, og føre stofferne videre den vej. Men de vil ikke gå alene helst, det er ikke deres strategi.

Selskabet bruger ca. 150 millioner om året på R&D. Og det er altså alt sammen præklinik forskning da alle deres andre stoffer er fuldt betalt af partnere. Det gør at der løbende vil komme nye spændende produktkandidater frem.

Over and out for now. Vil nok komme med noget mere efter deres kapitalmarkedsdag på 4 timer 3/9 2012.

About Investor1989

Investor in stocks in about 5 years with some very good profits. Focusing on Biotech and Value stocks. Active investor...

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.